Over de auteur

Over de auteur

Hallo. Mijn naam is John Been. Ik woon, samen met mijn vrouw en onze poes, na wat omzwervingen al geruime tijd in Hoorn. Mijn vrouw en ik hebben beide de studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit gevolgd en afgerond, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in Bestuurlijke InformatieKunde (BIK), oftewel de IT kant van bedrijfskunde. Op dit moment werk ik als senior development engineer voor een grote financiele instelling en hou mij daar in een Scrum team bezig met de vertaling van requirements naar werkende IT oplossingen. Ik hou mij daarbij tevens bezig met het bewaken van het grotere plaatje en de afstemming over de grenzen van afdelingen en systemen heen.

Naast dat ik een vergaande interesse heb voor alles wat met informatie technologie en aanverwante zaken te maken heeft, ben ik ook een gepassioneerd landschapsfotograaf en heb ik tevens een moment een eigen fotografiebedrijf gehad waarin ik mij bezighield met bruids- en portret fotografie. Tevens ben ik voorzitter van een stichting dat zich richt op ontwikkelingswerk in West Afrika. En als ik nog wat tijd over heb bouw ik graag websites voor individuen en kleine bedrijven, monteer ik films en programmeer ik eenvoudige Android apps.

Dit alles maakt het dat ik dagelijks van een grote diversiteit aan applicaties gebruik maak, zoals applicaties voor fotobewerking, videomontage, webdesign, coding en noem maar op. Dit maakt dat ik een breed inzicht en gebruikservaring heb en daar ook leuk en met kennis en kunde over kan communiceren. Deze website is bedoeld om informatie te verschaffen over Linux vanuit een echt gebruikersperspectief. Het zal zich dus niet teveel richten op alle technische achtergronden die het voor beginnende gebruikers en geinteresserden vaak afschrikt om Linux te proberen, maar puur over onderwerpen die voor een normale gebruiker van Linux van belang zouden kunnen zijn. Via deze site wil ik dan ook het gebruik van Linux promoten voor alledaagse gebruikers die de bekende besturingssystemen zat zijn, hun oude computer weer nieuw leven in willen blazen, etc.