Mijn artikel over darktable in Linux Magazine

In een eerdere blog schreef ik al eens over de gratis open source applicatie darktable. Voordat ik zelf de grote stap zette van mijn ooit geliefde Apple platform naar Linux, maakte ik voor de RAW bewerking van zowel mijn persoonlijke fotografie alsmede mijn destijds professionele fotowerk gebruik van Adobe Lightroom op het macOS. Echter, toen mijn interesse in Linux begon te groeien, ging ik op zoek naar open source alternatieven.

Ik heb van alles uitgeprobeerd en voor mij persoonlijk steekt darktable ver boven de andere open source oplossingen uit. Ik ben zelfs zodanig enthousiast dat ik dit in een diepgaander artikel met de wereld wilde delen, in de hoop om bestaande gebruikers van commerciële RAW software tenminste na te laten denken over de potentie van open source. Oorspronkelijk was het artikel bedoeld als een uitgebreid stuk voor deze website, maar tijdens het schrijven begon de gedachte te komen dat het artikel misschien wel geschikt zou zijn voor publicatie in het Nederlandse blad Linux Magazine.

Nu het artikel inderdaad voor het blad is geaccepteerd en Linux Magazine jaargang 19 juli 2018 met daarin het stuk reeds te koop is, wil ik dit gegeven toch met gepaste trots met de Linux gemeenschap delen. Het artikel kan ik hier niet plaatsen, dus als er geïnteresseerden zijn, probeer dan nog een exemplaar van het blad te bemachtigen. Voor hen veel leesplezier gewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *